بازگشت موبایل هوشمند Asus، خبر خوبی برای طرفداران آمریکایی موبایل
زمانی که میخواهید گوشی های هوشمند را در مجلات انگلیسی زبان بررسی کنید، ۲ روش متفاوت دارید. یکی بررسی آن برای مخاطبین جهانی که باید در آن کل صنعت موبایل را در سطح کلان در نظر گرفت که همان کاری است که من و اغلب بررسی کنندگان در اروپا انجام میدهیم. ولی روش دوم، همانی است که اغلب بررسی کنندگان تکنولوژی آمریکایی انجام میدهند، یعنی بررسی برای مخاطب ساکن آمریکا.
مسیر دوم به نظر من پیچیدگی کمتری دارد، چون بازار آمریکا بسیار محدود است تا حدی که میتوان آن را تقریباً بازاری خنثی در نظر گرفت. به غیر از برند OnePlus، هیچ مارک چینی دیگری بطور رسمی در آمریکا فروش ندارد، و همانطور که هر علاقه مند به موبایل هوشمند میداند، این موبایل های چینی هستند که مرزها را جلوتر برده و اغلب نوآوریهای اخیر توسط آنها عرضه شده است. بله، قطعاً، برخی از این نوآوریهای حقه ای بیش نبوده، مثل موبایل با ۲ صفحه نمایش، ولی نوآوری هایی که جواب میدهد، مثل اسکنر اثر انگشت درون صفحه، دوربین سلفی باز شو، شکاف های آبی کوچکتر، سنسورهای TOF، ایده هایی واقعاً خوب هستند که برندهای مطرحی مثل سامسونگ، ال جی و سونی فوراً آن را بکار گرفته اند. در حال حاضر گوشیهای هوشمند Huawei یا Oppo کارهایی میتوانند انجام دهند که هیچ موبایل دیگر عرضه شده در آمریکا حتی در خواب هم انجام دادنش را نمیتواند تصور کند.
برای همین وقتی میخواهید موبایل را با رویکرد ریزبینانه بررسی کنید و فقط بازار آمریکا را در نظر بگیرید، موبایل های زیادی برای در نظر گرفتن وجود ندارد. البته رقابت همچنان راحت نیست. بخاطر همین است وقتی سامسونگ Galaxy Note 9 را عرضه کرد بخاطر باتری ۴۰۰۰ میلی آمپریش تحسین شد، در حالیکه موبایل های چینی سالها است از چنین باتری در گوشی هایشان استفاده میکنند. یا حتی وقتی گوگل میتواند موبایلی با چیپست Snapdragon 670 با بدنه پشتی پلاستیکی به ازای ۴۵۰ دلار عرضه کند و همچنان به قیمتش بیارزد، در حالیکه موبایلهای چینی مثل Meizu 16S یا Realme X چیپست های بسیار بهتری در ازای پول بسیار کمتری عرضه میکنند. طرفداران هندی در حال حاضر علیه برند Xiaomi شورش کردهاند بخاطر یک گوشی که فکر میکنند گران قیمت است. بازار آمریکا آنچنان محدود شده است که میتوان آن را تقریباً بازاری دو قطبی بین Apple و Samsung در نظر گرفت. و وقتی رقابتی وجود نداشته باشد، یعنی این مصرف کنندگان هستند که ضرر میکنند.
همه اینها باعث میشود بازگشت اخیر موبایل های هوشمند Asus خبر خوبی برای علاقه مندان به موبایل در آمریکا باشد. اگرچه ممکن است طرفدارانی مثل Samsung یا LG در سراسر کشور نداشته باشد، ولی شرکت تایوانی قطعاً نامی شناخته شده در آمریکا به شمار میرود و آوردن موبایلهای با ارزش توسط Asus قطعاً دوباره گزینه های جدیدی را برای مصرف کنندگان آمریکایی فراهم کرده است.
در واقع Asus سالها است که در حال فروش موبایل است، ولی تا چند ماه اخیر، که قبل از آن خیلی خوب نبوده، یعنی زمانی که شرکت تصمیم گرفت کاری نادر انجام دهد ، آن هم معرفی ۲ گوشی قدرتمند بطور همزمان که هر دو تحسین و علاقه مندی قابل توجهی دریافت کردند.
اولی، گوشی موبایل Asus Zenfone 6 میباشد که در حال حاضر در هنگ کنگ عرضه شده و تا انتهای ماه در آمریکا نیز آماده فروش میشود. ویژگی برجسته Zenfone 6، ماژول دوربین تاشو آن است که هم بعنوان دوربین اصلی ، یعنی دوربین رو به جلو و هم دوربین رو به کاربر ، یعنی دوربین سلفی استفاده میشود. من Zenfone 6 را مختصراً تست کردم ولی میتوانم بگویم مکانسیم آن محکمتراز Samsung A80 است و به نظر نمیرسد همانند گوشی Samsung که با مفروضات مشابهی کار میکند، زودتر خراب شود.
Zenfone 6 که مجهز به چیپ ست Snapdragon 855 میباشد، کمتر از ۷۰۰ دلار قیمت دارد و اگرچه این قیمت برای ما که به دیدن قیمت گوشیهای چینی عادت داریم، در حد انتظار است، قطعاً برای مصرف کنندگان آمریکایی یک قیمت باورنکردنی است. برخلاف آن، گوشی Samsung که Snapdragon 855 دارد تقریباً ۲۵۰ دلار گرانتر است.
گوشی دوم که این هفته رونمایی شد، ROG Phone 2 هست که کاربرد اصلی آن بازی کردن است. من همیشه معتقد بودم گوشیهای مخصوص بازی، سرکاری هستند، ولی ROG Phone 2 مشخصات فنی دارد که نمیتوان آن را رد کرد. مجهز به Snapdragon 855 Plus است که نسخه ارتقاء یافته بهترین چیپست Qualcomm به شمار میرود و صفحه نمایشی با ۱۲۰ هرتز سرعت رفرش (refresh) دارد، که حتی بهتر از صفحه نمایش ۹۰ هرتزی OnePlus 7 Pro است. این گوشی همچنین ۱۲گیگابایت RAM و یک باتری فوق العاده ۶۰۰۰ میلی آمپری دارد.
قیمت ROG Phone 2 هنوز در بازار آمریکا مشخص نشده است در صورتیکه در چین، ۳۴۹۹ یوآن یعنی حدوداً ۸۷۰ دلار قیمت دارد. اگر این گوشی با همین محدوده قیمت به بازار آمریکا برسد، نشان می دهد سامسونگ، ال جی و سونی بیش از حد قیمت گذاری شده اند.
البته که من انتظار ندارم Asus بتواند تاثیر جدی روی بازار دوقطبی منحصر به اپل و سامسونگ داشته باشد، چون مصرف کنندگان معمولی قطعاً مشخصات فنی را خیلی دقیق بررسی نمی کنند، و آمریکایی ها همچنان اکثر گوشیهای خود را از طریق پلان های موبایلی میخرند که باعث میشود قیمت اصلی گوشی به چشم نیاید. ولی برای علاقه مندان به گوشی در آمریکا، آن هایی که نظرات گوشی های مختلف را بطور منظم میخوانند، اکنون گزینه ای جدید برای انتخاب وجود دارد.