۸ نکته پنهانی که بنیانگذاران استارتاپ‌ها باید بدانند

توسط:
فوربس فارسی

 

بنیانگذاری استارتاپ امری دشوار است. مشکلاتی که سر راه این حرفه قرار دارد بسیار زیاد است و در عین حال افراد کمی هستند که در این مورد به وضوح و بصورت عمومی صحبت می‌کنند.

پشت ماسکِ فردی که بنیانگذار قدرتمند و حرفه ای استارتاپ است، واقعیاتی نیز وجود دارد که هر بنیانگذار استارتاپ روزانه با آنها دست و پنجه نرم می‌کند. وقتی در مورد این موضوعات صحبت نکنیم نمی‌توانیم راهنمایی برای دیگر افرادی که با همین مشکلات مواجه هستند باشیم. قصد دارم در این مطلب در مورد این مسائل صحبت کنم. در اینجا به برخی از مشکلاتی که روزانه بعنوان بنیانگذار استارتاپ با آنها روبرو می‌شویم می‌پردازیم.

۱٫ زمان بیش از چیزی که تصور می‌کنید ارزشمند است.

وقتی چند ساعتی را صرف تاسیس استارتاپ خود کردید، متوجه خواهید شد که برای حفظ زمان باید بجنگید. من نیز طی سالیان طولانی اینکار را می‌کردم. من همیشه به قدری کار داشتم که زمانی برای استراحت نبود و خودم را غرق کار کرده بودم. به مرور یاد گرفتم که مطمئن شوم هر روز کارهای مفیدی انجام می‌دهم و زمان را بیهوده تلف نمی‌کنم.

به اینصورت موفق شدم تمرکزم را از کارهای پیش‌پا افتاده به امور اصلی‌تر مربوط به کسب و کار معطوف کنم. اگر هر روز با سرعت تمام مشغول کارهای خود هستید و حتی لحظه‌ای هم برای استراحت زمان ندارید، سعی کنید کارها را متوقف کنید. به زمانتان فکر کنید. این زمان متعلق به شماست نه فرد دیگری.

۲٫ شما جدا از کارتان نیز باید زندگی کنید.

اینکه در مورد استارتاپ خود شور و شوق فراوان داشته باشید و وقت زیادی را به آن اختصاص دهید امر مفیدی است. ولی مانند همۀ موارد دیگر، افراط در این زمینه نیز می تواند مضر باشد. اینکه تمام ۲۴ ساعت را صرف رسیدگی به کارهای شرکتتان کنید، هیچ‌گاه تمام شدنی نیست. در نهایت فردی خسته و ناراحت خواهید بود.

حفظ تعادل بین کار و زندگی شخصی امری حیاتی است. سعی کنید زمانی را به خود اعضای خانواده‌تان اختصاص دهید و در این زمان از کار کردن بپرهیزید. سرگرمی‌های مورد علاقه خود را انجام دهید یا ورزش کنید. من طوری برنامه‌ریزی کرده‌ام که فارغ از میزان کاری که انجام می‌دهم، ۳ روز در هفته را به ورزش کردن بپردازم. این امر به قدری ضروری است که مانند مصرف دارو یا شرکت در یک قرار کاری مهم، آنرا رعایت می کنم.

۳٫ این نوعی تنهایی است.

استارتاپ‌های زیادی هستند که شرکت‌های بزرگ با کارمندان زیاد ندارند. در اغلب موارد خودتان به تنهایی برای ساعاتی طولانی کار می‌کنید. به همین دلیل است که حتما باید زمانی را نیز صرف گذراندن در بیرون از منزل کنید. سعی کنید انرژی خود را حفظ کنید و طوری برنامه‌ریزی کنید که زمانی را در بیرون از محل کار به دوستان و آشنایان خود اختصاص دهید.

۴٫ باید خودتان را به‌خوبی بشناسید.

گذراندان زمان زیاد به تنهایی بدین معنی است که خودتان را بخوبی می شناسید. از علائق، انگیزه ها و اهداف خود آگاه شوید. اطلاع داشتن از این موارد می تواند به شما کمک کند بدانید که چرا اینکار را انجام می‌دهید. اما اگر وقت زیادی را صرف تفکر در این زمینه کنید از اهداف بلند مدت خود دور می‌مانید. مطمئن شوید که زمانی را صرف اینکار می‌کنید.

۵٫ کاری پُر از اضطراب است.

بنیانگذاران استارتاپ همیشه انسان‌هایی با اعتماد به نفس، سخت کوش و قاطع هستند. با اینکه این امر تا حد زیادی درست است، اما بنیانگذاران استارتاپ در برخی موارد با مشکلات مربوط به سلامت روانی نیز مواجه هستند. بر اساس یک مطالعه، ۴۹ درصد از کارآفرینان در طول زندگی خود با حداقل یک مورد از مشکلات مربوط به سلامت روانی دست و پنجه نرم می‌کنند.

این امر بسیار مهم است و ما نیاز به توجه بیشتری در این زمینه داریم. زمانی را به مراقبت و رسیدگی به اوضاع روحی و روانی خود و کارکنانتان اختصاص دهید. استراحت کردن، اولویت بندی زمان استراحت و کمک گرفتن از یک مشاور می‌تواند به بهبود این امر کمک کند.

۶٫ سندروم “ایمپاستر” ( یک پدیده روانی است که در آن افراد نمی‌توانند موفقیت‌هایشان را بپذیرند) نمودار می شود.

همۀ ما در مورد این سندروم مطالبی را شنیده ایم ولی تنها زمانی متوجه اهمیت آن می‌شویم که خودمان درگیر آن شویم. این احساس زمانی رخ می دهد که حین کار کردن ناگهان متوجه این موضوع شویم که به اندازۀ کافی واجد شرایط انجام کارمان نیستیم.

ممکن است تصور کنید که بیش از حد سریع پیش رفته‌اید و یا اینکه ممکن است احساس کنید بقیه کار بهتری انجام می‌دهند.

وقتی این اتفاق رخ دهد، بهتر است به این موضوع فکر کنید که تا چه حد پیش رفته‌اید. به خودتان یادآوری کنید که چه پیشرفت ها و دستاوردهایی داشته‌اید و از شر احساسات منفی خود خلاص شوید. بصورت فعال در پی یافتن فرصت‌هایی باشید و اعتماد به نفس خود را ارتقا دهید.

۷٫ این امر واقعا خسته کننده است.

رسیدگی به تمامی مشکلاتی که پیش روی تاسیس استارتاپ قرار دارد امری خسته‌کننده می‌باشد. این مشکلات می‌توانند شما را از پای در آورند و بر احساسات شما غلبه کنند. البته همیشه این امر که یک روز را استراحت کنید و کار نکنید نمی‌تواند پاسخ این مشکل باشد. ولی می‌تواند چند ساعتی دست از کار بکشید تا از نظر جسمی و ذهنی استراحت کنید.

سعی کنید در طبیعت قدم بزنید و یا به باشگاه بروید و ورزش کنید.

خستگی به این معنی نیست که باید دست از کار بکشید. بلکه ممکن است تنها نیاز به یک استراحت موقت داشته باشید. اگر تمرکز خود را از دست داده‌اید و نمی‌توانید بعد از استراحت، به راحتی به کار خود برگردید بهتر است کل روز را استراحت کنید.

۸٫ لازم نیست در تمامی جنبه‌ها خوب و عالی عمل کنید.

بسیاری از استارتاپ‌ها نیاز به فردی دارند که در تمامی زمینه‌ها خبره باشد اما این امر تا حد زیادی غیر طبیعی و برای سلامت روانی شما مضر می‌باشد. فارغ از اینکه چقدر تلاش کنید، نمی توانید در تمامی زمینه‌ها عالی عمل کنید. اگر سعی کنید می‌توانید برخی از مهارت‌های خود را ارتقا دهید.

خوشبختانه برای این امر راه حل ساده‌ای وجود دارد. اگر در زمینه‌ای عالی نیستید، بهتر است فردی را پیدا کنید که در آن زمینۀ خاص قوی باشد و سپس از او بخواهید تا کار را برایتان انجام دهد.

شک و تردید های خود را از بین ببرید.

هر موردی که در این مطلب به آن پرداختیم بخشی از یک فرایند است. اینکه هر از چند گاهی شک کنید امری طبیعی است اما اجازه ندهید که شک‌هایتان بر شما غلبه کنند. سعی کنید بهترین نسخۀ خود را ارائه دهید. اشتباهات خود را بشناسید و قبول کنید. این امر را بپذیرید که گاهی مسائلی پیش روی شما خواهند بود.

سعی کنید همواره رو به جلو حرکت کنید و بر مشکلات فائق آیید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *